Business Hi-Tech

Intrarom: Lista neagră a Consiliului concurenţei se bazează pe informaţii “inexacte / neactualizate”

Intrarom: Lista neagră a Consiliului concurenţei se...

Autor: Adrian Seceleanu

08.09.2020, 01:25 198

Intrarom, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, care desfăşoară în fabrica din Bucureşti şi activităţi de producţie pentru diferite echipamente de telecomunicaţii, insistă că includerea firmei pe lista neagră a Consiliului Concurenţei cu companii implicate în “aranjarea” unor licitaţii publice ar fi bazată pe informaţii “inexacte / neactualizate”.

“Companiei Intrarom nu i s-a interzis să participe la proceduri pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice; Intrarom este asociată în mod greşit cu ideea de ”vinovăţie dovedită”, întrucât acuzaţiile de încălcare a regulilor concurenţei aduse împotriva sa cu peste 3 ani în urmă de către Consiliul Concurenţei nu au niciun fundament legal, acest lucru fiind contestat în instanţă şi nu există nicio hotărâre judecătorească definitivă în acest sens; Intrarom a solicitat deja scoaterea numelui său de pe <<lista neagră>> şi subliniază că această listă a fost elaborată în baza unor informaţii inexacte/neactualizate”, conform companiei.

“Intrarom se dedică şi susţine eforturile guvernului de a promova respectarea deplină a tuturor prevederilor legale aplicabile în rândul angajaţilor şi asociaţilor săi, ca o exprimare a angajamentului său de a asigura respectarea tuturor legilor şi reglementărilor aplicabile puse în aplicare pentru combaterea mitei, concurenţei neloiale şi corupţiei", au adăugat reprezentanţii Intrarom.

Consiliul Concurenţei şi ANAP au publicat luna trecută o listă cu câteva zeci de firme sancţionate pentru participarea la o înţelegere de tip cartel, vizând trucarea de licitaţii. Siveco şi Intrarom au fost amendate în 2017 cu peste 8 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro), pentru că ar fi trucat o procedură de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) în anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO