Business Hi-Tech

Investitorii evaluează Twitter la 7 miliarde de dolari

Autor: Vlad Popescu

07.07.2011, 00:02 54

În timp ce alte startup-uri de succes din online, precum Zyngasau Groupon, se listează la burse, Twitter continuă să atragăfinanţare pe piaţa privată, cea mai recentă rundă de negocieri cuinvestitorii evaluând compania la 7 miliarde de dolari, au declaratpentru WSJ surse apropiate discuţiilor. Compania negociază înaceastă perioadă atragerea unei finanţări de sute de milioane dedolari, au afirmat sursele citate de Wall Street Journal.

Una dintre surse susţine că valoarea Twitter este estimată lacel mult 7 miliarde de dolari. Twitter a obţinut, cu şapte luni înurmă, 200 de milioane de dolari de la un consorţiu condus de fondulde capital de risc Kleiner Perkins Caufield & Byers, care aevaluat compania la 3,7 miliarde de dolari. Reprezentanţii Twitterau refuzat să comenteze cu privire la situaţia financiară acompaniei.

Preţul ridicat la care este evaluat Twitter subliniazăentuziasmul recent al investitorilor faţă de noile companii dinonline, aflate pe "valul Facebook", după ce valoarea estimatăpentru reţeaua de socializare a urcat şi la 100 de miliarde dedolari. Luna trecută, site-ul de cupoane de reduceri Groupon şi celmai mare producător de jocuri pentru Facebook, Zynga, s-au listatla burse prin oferte publice iniţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO