Business Hi-Tech

iPhone mai profitabil decât toate produsele Microsoft la un loc

iPhone mai profitabil decât toate produsele Microsoft la un loc

Autor: Anelis Baciu

12.09.2012, 15:52 724

Apple este cea mai profitabilă companie din toate timpurile. În decursul unui an, din iunie 2011 până în iunie anul acesta, vânzările smartphone-urilor produse de compania americană au generat încasări mai mari decât toate produsele aflate în portofoliul Microsoft, scrie publicaţia franceză Le Figaro.

Potrivit estimărilor CNN, produsele iPhone au generat venituri de 58 miliarde de euro, în timp ce Windows sau Office au adus 57 miliarde de euro companiei controlate de Bill Gates.

Dacă iPhone ar fost o companie independentă cu siguranţă s-ar fi clasat în primele 50 companii din lume, afirmă specialiştii.

Cu câteva zile în urmă Apple a surclasat Microsoft după ce a reuşit să devină compania cu cea mai mare capitalizare bursieră din lume. Totuşi, analiştii spun că smartphone-urile au cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri a companiei, cu o pondere de 50% în vânzările Apple.


Un business estimat la 100 miliarde de dolari

Compania se pregăteşte astăzi pentru lansarea iPhone 5. Anticipând sucessul noii versiunii iPhone care este lansată oficial astăzi conducerea Apple a distribuit săptămâna trecută dividende acţionarilor companiei cu afaceri estimate la 100 miliarde de dolari.

De la lansarea mărcii iPhone în 2007, principalii competitori au încercat să dezvolte produse inovatore pentru a ţine pasul cu Apple. Astfel Samsung, Google sau Miocrosoft au lansat propriile smartphone-uri, însă comapania fondată de Steve Jobs nu a ezitat să-şi projeze avansul tehnologic în faţa instanţelor judecătoreşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO