Business Hi-Tech

Jobs absenteaza de la intalnirea anuala cu investitorii

23.02.2009, 18:35 17

Apple, producatorul iPhone si al computerelor Macintosh, va sustine intalnirea anuala cu investitorii fara directorul general Steve Jobs, scrie presa internationala. Aceasta este prima absenta a lui Jobs din momentul in care a devenit CEO-ul companiei si pana in prezent.

Intalnirea din 25 februarie le va permite detinatorilor de actiuni Apple sa puna intrebari directorilor companiei cu privire la sanatatea lui Jobs, deoarece nu au mai fost oferite informatii de cand CEO-ul si-a luat concediu medical luna trecuta. Intalnirea are loc mult mai devreme decat de obicei, Apple avand de regula intalnirea anuala in martie, aprilie sau mai. Dupa ce Steve Jobs a aparut in public anul trecut foarte slab, pe piata au aparut zvonuri cu privire la sanatatea lui. Aparitia acestor informatii a provocat o scadere a actiunilor Apple pe bursa.
Jobs, care a suferit in trecut de cancer, a declarat pe 5 ianuarie ca va urma un tratament relativ simplu pentru pierderea sa in greutate. Noua zile mai tarziu, el si-a luat concediu medical pe o perioada de 5 luni, spunand ca problemele lui de sanatate erau "mult mai complexe".
"Compania are o responsabilitate de a aduce la cunostiinta detinatorilor publici de actiuni faptul ca structura organizationala va ramane solida chiar daca Steve Jobs va pleca, indiferent de motiv", a declarat Ryan Jacob, un investitor Apple, director al Jacob Internet Fund.
Pe data de 16 ianuarie, presa internationala a scris ca Jobs lua in considerare posibilitatea unui transplant de ficat. In prezent, nu se stie daca Jobs a trecut prin acea operatie.
Comisia pentru valori mobiliare din SUA (Securities and Exchange Commission) a inceput o investigatie cu privire la dezvaluirile legate de aceste schimbari, pentru a stabili daca investitorii au fost mintiti.
"In ochii investitorilor, Steve Jobs reprezinta stabilitatea viitorului acestei companii. Din acest punct de vedere pentru actionari exista, in prezent, intrebari fara raspuns", a declarat Charles Elson de la Universitatea din Delaware. "Sanatatea lui nu este o problema izolata."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24