Business Hi-Tech

K Tech - Ultra Pro: ratele si noile magazine au sporit vanzarile

24.07.2003, 00:00 31



Grupul de firme K Tech - Ultra Pro a consemnat, in primele sase luni, un volum al incasarilor de 23 milioane dolari, comparativ cu circa 16 milioane dolari in perioada similara a anului 2002, a declarat Alexandru Ticea, directorul executiv al companiei K Tech Electronics



"Vanzarile au mers foarte bine in prima jumatate a anului, fiind efectul extinderii retelei de magazine Ultra Pro in teritoriu si al sistemului de rate pentru achizitionarea calculatoarelor. Puterea de cumparare a populatiei este, inca, redusa, iar aceasta modalitate de cumparare a unui produs a amplificat cererea, fapt intalnit si in cazul firmelor care distribuie electrocasnice", a adaugat Ticea.



In prezent, reteaua Ultra Pro numara 24 de unitati, iar alte doua locatii vor fi deschise in scurt timp in orasele Baia Mare si Bucuresti. Pana la sfarsitul anului vor deveni operationale inca cinci magazine.



"In prima partea a anului, Ultra Pro a deschis patru puncte de vanzare. Investitia pentru infiintarea unei locatii se ridica la circa 120-130.000 de dolari, din care stocul de materiale reprezinta circa 100.000 de dolari. Celelalte magazine pe care intentionam sa le deschidem vor viza provincia", a aratat reprezentantul companiei.



In privinta structurii incasarilor, Ticea a afirmat ca circa 60% din cifra de afaceri din primul semestru fost generata de activitatea de distributie de tehnica de calcul prin intermediul a peste 1.300 de firme, in timp ce vanzarile directe catre utilizatorii finali au reprezentat 40% din venituri.



Conducerea grupului si-a propus, pentru acest an, atingerea unei cifre de afaceri de 50 milioane de dolari, fata de 32 milioane de dolari in 2002. "Practic, rezultatele pe primele sase luni ne indreptatesc sa credem ca vom atinge acest obiectiv", a apreciat Ticea.



Principalii concurenti ai grupului K Tech - Ultra Pro sunt Flamingo, Romsoft (Depozitul de Calculatoare), ProCA, Asbis si Elko Tech, pe piata distributiei de tehnica de calcul, iar pe segmentul vanzarilor directe catre utilizatorii finali - Best Computers, Romsoft si Flamingo.



Infiintata in 1995 de catre doua persoane fizice, alina si cristian fughina, grupul K Tech - Ultra Pro comercializeaza produsele a peste 40 de furnizori de componente hardware, accesorii, periferice si software. De asemenea, firma asigura instalari de retele si lucrari de service in domeniu.



In cursul lunii aprilie, K Tech-Ultra Pro a devenit unicul distribuitor al produselor Packard Bell pe piata autohtona. "Parteneriatul cu NEC, detinatorul acestei marci, vizeaza vanzari de circa un milion de dolari pana la sfarsitul anului. Rezultatele din primele luni au depasit cu 200% previziunile noastre, confirmand faptul ca este loc pe piata si pentru alte marci", a mai spus Ticea.



Grupul are in componenta companiile K Tech Electronics, Ultra Pro Computers, Ultra Pro Systems si Ultra Pro Software, o firma recent infiintata al carei obiect de activitate este editarea de programe software.



Potrivit unui studiu International Data Corporation (IDC), K Tech Electronics detine o cota de 5,9% din totalul vanzarilor de pe piata autohtona a PC-urilor. Anul trecut, in Romania au fost comercializate 203.568 calculatoare in valoare de 208,5 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO