Business Hi-Tech

Koç Holding şi Tata Grup - acord de asociere pentru a cuceri piaţa de electrocasnice din India

Koç Holding şi Tata Grup - acord de asociere pentru a...

Autor: Dan Straut

26.05.2017, 00:00 277
Beko, parte din Koç Holding, cel mai mare conglomerat industrial din Turcia, şi Voltas Limited, parte din Grupul Tata, cel mai mare conglomerat din India, au anunţat ieri semnarea unei înţelegeri pentru crearea unui joint-venture în producţia de bunuri de folosinţă îndelungată. „Noua companie, care va avea sediul în India, va fi cu participaţie egală. Acţionarii noii entităţi vor fi Ardutch B.V. (49%), subsidiară deţinută integral de Arçelik, proprietarul brandului Beko, Koç Holding (1%), Voltas (49%) şi Tata Investment Corporation Limited (1%). Noua companie va lansa pe piaţă frigidere, maşini de spălat rufe, cuptoare cu microunde şi alte electrocasnice pentru piaţa de bunuri de folosinţă îndelungată din India”, se arată într-un comunicat al investitorilor. 

Noul joint venture, cu un capital social de 100 de milioane de dolari, va impulsiona expansiunea brandului Beko şi va consolida expertiza acestuia la nivel global în sectorul de electrocasnice, dar şi prezenţa puternică, cota de piaţă şi reţeaua de distribuţie a brandului Voltas în India.  Cu această nouă investiţie, noua companie vizează obţinerea poziţiei de lider de piaţă în domeniul electrocasnicelor. Noua unitate de producţie va fi operaţională la finalul anului 2018, iar compania va vinde şi electrocasnice mari produse în alte fabrici Beko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO