Business Hi-Tech

La BMW si Volkswagen documentele migreaza cu un soft clujean

01.03.2005, 00:00 19

In urma unui parteneriat incheiat cu firma germana FME AG, compania clujeana MosaIQ a dezvoltat un soft de management al documentelor destinat companiilor din industria constructiilor de masini si din cea farmaceutica. Soft-ul, intitulat "Migration Center", permite transferul documentelor clasice de gestiune (cum ar fi sistemele de fisiere) in soft-uri specializate de gestiune a documentelor. "Orice document poate fi mutat intr-un nou sistem, eliminand in mare parte costurile unui transfer manual si reducand spatiul de depozitare al acestora", a spus Michael Engelen, cofondator al FME AG.


In momentul de fata, o parte dintre modulele "Migration Center"-ului au fost finalizate si ruleaza deja in cadrul BMW sau Volkswagen, in firma clujeana sase angajati lucrand exclusiv pentru aceasta aplicatie. "Pentru firma noastra acest parteneriat este o sansa de a ne dezvolta aria de expertiza si in domeniul ECM (enterprise content management), aproape neatins inca de alti competitori din tara, si de a dezvolta aceasta aplicatie pentru liderul pietei germane in domeniul migrarii si gestiunii de documente, beneficiind astfel si de experienta lor in acest domeniu", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Filip, coactionar al firmei MosaIQ.


FME AG, infiintata in 1995 in Germania, este specializata pe aplicatii de tip ECM, pe lista clientilor firmei numarandu-se unele dintre cele mai mari companii din industria germana: Audi, BMW, Volkswagen, Deutsche Post, Bayer, Bosch, Lufthansa. Anul acesta, conducerea companiei germane asteapta o cifra de afaceri de 6,8 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de 2004.



MosaIQ realizeaza aplicatii desktop, pagini web, web design, e-commerce, asigura configurare si intretinere retele si webhosting. "Alaturi de activitatile mici, care ne ofera suportul financiar in dezvoltarea soft-ului de management al firmei, oferim si aplicatii la cheie: clientul ne prezinta necesitatile companiei sale si ne solicita un anume tip de aplicatie care nu exista pe piata sau care nu corespunde cu disponibilitatea lui financiara, iar noi elaboram intregul proiect", afirma Dan Filip, project manager Mosaiq. Mosaiq a aparut pe piata clujeana de IT in 2002, dar deruleaza programe doar de la sfarsitul lui 2003. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO