Business Hi-Tech

La noua luni, EBS a facut afaceri cat tot anul trecut

11.11.2005, 19:00 17

Compania clujeana de software EBS Romania a inregistrat pe primele noua luni ale anului o crestere a veniturilor cu aproape 70%, valoarea acestora depasind nivelul inregistrat pe intreg anul trecut. Astfel, la sfarsitul lunii septembrie, compania a avut o cifra de afaceri de 1,36 milioane de euro, fata de 1,2 milioane de euro cat a inregistrat in anul 2004.

Totodata, in primele noua luni profitul companiei EBS a crescut cu 86% fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea neta atingand 210.000 de euro.

Reprezentantii EBS spun ca firma va ramane activa pe piata internationala ca dezvoltator de aplicatii software la cerere, iar pentru anul viitor spera sa incheie contracte si cu alti parteneri, avand in vedere faptul ca se afla in discutii avansate pentru colaborari cu firme precum IBM, Acucorp, Ebitcon sau Siemens.

"Printre cele mai importante proiecte ale noastre se numara mentenanta portalului de joburi german www.wwj.de, servicii de document management (prelucrarea documentelor legislative) pentru Comisia Europeana, mentenanta platformei Intranet a BMW prin care distribuitorii de autoturisme BMW din lumea intreaga comunica intre ei", a declarat Diana Stanese, directorul executiv al EBS Romania. Potrivit informatiilor furnizate de oficialii companiei clujene, in ultimele 12 luni s-au investit 289.000 de euro in dezvoltarea bazei tehnico-materiale (inclusiv infrastructura de hardware) si imbunatatirea conditiilor de munca si a crescut cu 70% numarul de angajati si colaboratori permanenti.

"Obiectivul primar pentru 2006 este pregatirea cat mai buna a firmei pentru provocarile ce vor aparea dupa aderarea la UE, insemnand implementarea unui plan de perfectionare profesionala a tuturor angajatilor firmei si pentru sporirea eficientei si rentabilitatii. De altfel, si in acest an am crescut cu 30% salariul mediu (in euro) al angajatilor", a mai spus Stanese.

EBS Romania SRL a fost fondata in 2000, cu denumirea initiala de EBS Software Romania SRL, de catre un dezvoltator important de sisteme ERP din Germania, ca si centru de dezvoltare de solutii software economice pentru acesta. In iunie 2002, firma a fost preluata de managementul actual si denumirea ei a fost modificata in EBS Romania.

Pe piata romaneasca, EBS ofera sistemul Clarvision ERP, produs exclusiv pentru mediul de afaceri autohton. Divizia de Offshore are un portofoliu de clienti care include firme din Germania, SUA, Danemarca, Grecia, Elvetia.

laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO