Business Hi-Tech

Laurene Powell, femeia care a fost alături de Steve Jobs până în momentul morţii

Laurene Powell, femeia care a fost alături de Steve Jobs până în momentul morţii

Foto: http://www.dennis-voss.de

Autor: Paul Comşa

08.10.2011, 12:00 3143

Alături de moştenirea Apple şi de geniul care a inspirat noua generaţie de oameni de afaceri, Jobs a lăsat în urmă o soţie, Laurene Powell-Jobs, şi patru copii, Reed Paul, Erin Seinna, Eve şi Lisa Nicole, cea din urmă cu fosta lui prietenă Chris-Ann Brennan.

Deşi a preferat să îşi ţină viaţa privată departe de privirile indiscrete ale presei, Steve Jobs şi Laurene Powell au avut o căsnicie fericită, scrie allaboutstevejobs.com, un blog dedicat exclusiv vieţii mentorului Apple.

Povestea lor de dragoste începe în urmă cu douăzeci de ani. Perioada cuprinsă între anii 1991 şi 1994 a fost cea mai dificilă pentru cariera lui Steve Jobs, dar paradoxal, a fost în acelaşi timp cea mai fericită din viaţa sa personală. În 1990, după refuzul prietenei sale de atunci Tina Redse de a se căsători, Jobs a început să se întâlnească cu o studentă blondă de la Stanford, Laurene Powell. Laurene era o femeie deşteaptă şi independentă, dar şi o vegetariană convinsă.

Steve spunea că a fost dragoste la prima vedere. După ce s-au cunoscut, el a anulat o întâlnire de afaceri pentru a lua masa împreună şi, un an mai târziu, pe 18 martie 1991, cei doi se căsătoreau în parcul naţional Yosemite. În locul unei ceremonii opulente, cuplul a preferat ca nunta să aibă loc într-o capelă mică în prezenţa câtorva prieteni apropiaţi şi să fie oficiată de maestrul Zen Kobun Chino.

Câteva luni mai târziu, Laurene îl năştea pe cel de-al doilea copil al lui Steve, un băieţel căruia i-au dat numele Reed Paul, după denumirea facultăţii lui Steve (Reed College) pe care a abandonat-o în primul semestru şi prenumele tatălui său adoptiv (Paul Jobs).

Laurene Powell-Jobs a absolvit un program de MBA la Stanford şi este licenţiată în economie la Universitatea din Pennsylvania. Ea a lucrat iniţial la compania de servicii financiare Merryll Lynch, dar apoi s-a implicat într-o serie de proiecte educaţionale non-profit, precum Teach of America, New America, Stanford Schools Corporation. Este cofondator al Terravera, un producător şi distribuitor de alimente naturale care are o reţea de distribuţie de 300 de retaileri în Carolina de Nord.

Foto:http://www.dennis-voss.de

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO