Business Hi-Tech

Lenovo: Avem cotă de 30% pe PC-uri, ţintim mai mult pe smartphone

Lenovo: Avem cotă de 30% pe PC-uri, ţintim mai mult pe...

Autor: Ioana Nita

02.11.2015, 00:07 495
Compania chineză Lenovo, care în urmă cu doi ani a ajuns cel mai mare producător de PC-uri atât la nivel global, cât şi local, detronând firma americană Hewlett-Packard (HP), şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa locală de profil şi în primele nouă luni ale acestui an, cu cotă de piaţă de circa 30%, potrivit reprezentanţilor Lenovo.

„Am înregistrat o cotă de piaţă record de aproape 30% în primele nouă luni ale anului pe piaţa din România“, a declarat pentru ZF Ivan Bozev, directorul general al Lenovo pentru Europa de Sud-Est.

El a precizat însă că acestea sunt datele preliminare ale companiei de cercetare de piaţă IDC. Potrivit acestora, al doilea jucător de pe piaţa de PC-uri a avut o cotă de circa 17% din totalul vânzărilor de PC-uri din România.

PC-urile reprezintă în prezent principalul business al Lenovo - circa 60% din veniturile realizate în Europa de Sud-Est -, însă compania chineză are în plan să dezvolte şi celelalte divizii, de dispozitive mobile şi servere, ţinta fiind de a ajunge lider şi pe piaţa locală de smartphone-uri în următorii 2-3 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO