Business Hi-Tech

LG a raportat un al doilea trimestru consecutiv de pierderi

Autor: Ştefan Vrabie

27.04.2011, 23:32 37

LG Electronics, al treilea cel mai mare producător de telefoanemobile, a raportat un al doilea trimestru consecutiv de pierderineaşteptate după un declin în vânzările de telefoane şi altecâştiguri mici de la electrocasnice, relatează Bloomberg. Pierdereaprofitului net a primului trimestru a fost de 15 milioane dedolari, în comparaţie cu 622 de milioane de dolari profit cât aînregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă.

Într-un sondaj făcut pe 11 analişti de la Bloomberg, profitulmediu este 52 milioane de dolari. Afacerile cu telefoanele mobileau înregistrat un al patrulea trimestru consecutiv de pierderi dupăce noul telefon LG Optimus nu a reuşit să ia din cota de piaţa asmartphone-urilor de la Apple şi Samsung. LG se bazează pesmartphone-uri şi pe televizoarele 3D pentru a ajuta al doilea celmai mare producător de electronice din Coreea să îşi revigorezeprofitabilitatea.

Compania a avut un profit operaţional de 120,6 milioane dedolari, o scădere de 73 de procente făţă de anul trecut. Divizia detelefoane mobile a avut o pierdere operaţională de 92,7 milioane dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24