Business Hi-Tech

LG ne pregateste telefoane 3G

15.06.2005, 18:04 15

Telefoanele mobile LG de generatia a treia (3G) vor ajunge oficial in Romånia in trimestrul al patrulea al 2005 sau cel tårziu in primele luni ale 2006, au declarat pentru ZF oficiali ai companiei sud-coreene.

In acest moment, Connex, care opereaza singura retea de telefonie mobila 3G din Romånia, colaboreaza cu Nokia, Motorola si Sony Ericsson pentru terminalele mobile necesare acestei tehnologii. La distribuitorii oficiali se gasesc deocamdata numai telefoanele mobile LG pentru GSM.

Producatorul sud-coreean are o gama populara de telefoane de generatia a treia, cota sa de piata pe batrånul continent fiind estimata pe acest segment la 25,5%, conform declaratiilor oficialilor companiei. Pe primul trimestru al 2005, compania a våndut in Europa peste un milion de telefoane mobile 3G, adica mai bine de un sfert din totalul vånzarilor raportate pe acest segment de marii producatori.

Anul trecut, in piata europeana de telefoane 3G s-au våndut aproximativ 8,8 milioane de unitati, din care peste 4 milioane au fost telefoane LG, spun oficialii companiei. Analistii estimeaza ca in 2005 vånzarile urca spre 22 de milioane de unitati, iar LG sustine ca in 2006 vom vorbi de peste 50 de milioane de unitati 3G.

Compania sud-coreeana a intrat in joc pe aceasta piata abia in 2004, cånd a semnat mai multe acorduri de parteneriat cu marii operatori de telefonie 3G din Europa. Sud-coreenii lucreaza cu Hutchison, Orange si Telefonica, iar in Statele Unite au un parteneriat cu Cingular.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels