Business Hi-Tech

LG Philips: 4 miliarde de euro pentru ecrane plate

02.12.2004, 00:00 25

Cel mai mare producator de ecrane plate cu cristale lichide (LCD) pentru televizoare si monitoare LG Philips LCD a anuntat ca va investi 4 miliarde de euro pentru noi facilitati de productie, pentru a putea onora la timp cererea din ce in ce mai mare de pe piata.
Investitia va merge in special spre o fabrica localizata in Coreea de Sud, care va produce ecrane plate pem tehnologie de ultima generatie. Ea va intra in productie probabil la inceputul lui 2006. Fabrica va fi capabila sa produca intre 270.000 si 500.000 de ecrane pe luna, in functie de cerere.
LG Philips LCD a avut probleme anul acesta din cauza stocurilor mici de ecrane plate si pentru ca actuala capacitate de productie nu i-a permis sa prinda contracte mari, pe masura ce oamenii vor tot mai mult televizoare sau monitoare plate. "Investitia era necesara si este un element strategic pentru a ne consolida pozitia pe piata", a declarat un oficial al companiei.
Compania a devenit lider de piata dupa ce sud-coreenii de la LG Electronics au semnat un parteneriat cu olandezii de la Philips pentru a crea un joint venture 50-50 in domeniul ecranelor plate. Pe trimestrul al treilea al 2004, compania a raportat un profit net de 208 milioane de euro, cu 15% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut.
La problemele companiei contribuie de asemenea tendinta de reducere a preturilor echipamentelor cu ecrane plate, care se va mentine si anul viitor, spun analistii pietei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels