Business Hi-Tech

Licitatie pentru comunicatii mobile

08.11.2006, 18:33 9

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a publicat pentru consultare caietul de servici pentru licitatia pe care o va organiza in vederea acordarii unei licente de utilizare a frecventelor 410-415/420-425 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile.
Sistemul de comunicatii mobile ce foloseste aceasta frecventa poate fi o folosit pentru a deservi servicii precum paza si ambulanta, utilitatile publice, transporturi (in special taxi) si industrie. "Aceasta banda de frecventa permite furnizarea de servicii de telefonie mobila digitala si de date si are aplicatii foarte bune in acoperirea teritoriului, la nivel national, in special pentru mediul rural", a spus Catalin Marinescu, presedintele IGCTI.
Sistemul, fata de cele clasice, este gandit pentru o densitate mai mica a statiilor de baza, comparativ cu sistemele publice de telefonie mobila. Castigatorul licitatiei va putea oferi si servicii de date, aplicatii de tip office, acces de la distanta la baze de date, transfer de imagini sau servicii multimedia, conform IGCTI.
Titularii actuali de licente in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, care opereaza in serviciul mobil terestru, vor beneficia, la cerere, de drepturi echivalente de utilizare a frecventelor. Costurile necesare pentru migrarea in alte benzi de frecvente vor fi suportate de catre castigatorul licitatiei. Pe de alta parte, titularii actuali de licente in aceste benzi de frecvente, care opereaza in serviciul fix, isi mentin drepturile acordate prin licentele existente pana la expirarea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO