Listarea Facebook

Facebook va trebui să vândă un nou pachet de acţiuni

Facebook va trebui să vândă un nou pachet de acţiuni

Autor: Mediafax

16.02.2012, 00:00 607

Facebook va trebui să obţină până la cinci miliarde de dolari printr-o nouă emisiune de acţiuni, spre sfârşitul anului, pentru a plăti taxe pe profiturile înregistrate de conducere şi angajaţi, în urma listării la bursă, din pachetele de titluri primite, potrivit Financial Times. Suma este egală cu minimul vizat de reţeaua de socializare prin oferta publică iniţială planificată pentru luna mai.

A doua mare vânzare de obligaţiuni este rezultatul profiturilor uriaşe pe care directorii care au condus compania în perioada de început şi mulţi dintre cei 3.000 de angajaţi le vor înregistra odată cu listarea Facebook la bursă. Pachetele de acţiuni restricţionate şi opţiunile de a cumpăra titluri au o valoare combinată de peste 23 de miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse de Facebook la autoritatea pentru piaţa de capital din SUA.

Suma depăşeşte întreaga valoare de piaţă a Yahoo! şi reprezintă unul dintre cele mai mari profituri neaşteptate, după ce boom-ul IT la sfârşitul anilor '90 a atras invidia la nivel global asupra angajaţilor din Silicon Valley care aveau opţiuni de a cumpăra acţiuni la companiile din domeniu. Profiturile uriaşe ale angajaţilor Facebook nu includ câştigurile de 5,4 miliarde de dolari pe care cofondatorul companiei, Mark Zuckerberg (foto), le-ar putea înregistra în acest an, parte a pachetului personal de acţiuni, ce ar valora circa 24 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO