Business Hi-Tech

Lloyds renunta la telefonia fixa pentru VoIP

08.12.2004, 00:00 11

Banca britanica Lloyds a semant un contract de 725 de milioane de euro (500 de milionane de lire sterline) cu IBM pentru migrarea sistemelor de comunicatie interne de la un operator de telefonie fixa pe sistemul de telefonie online (VoIP).
Lloyds devine astfel prima institutie financiara care dispune de o retea unica de voce si date, renuntand definitiv la contractul cu operatorul British Telecom (BT). In total, peste 70.000 de posturi telefonice vor functiona de acum inainte pe Internet. IBM va fi consilier special pentru acest proiect, iar implementarea si integrarea sistemelor va fi facuta de operatorul de Internet Vanco din Marea Britanie. comunicatiile intre filialele bancii, dar si cu bancomatele, se vor face prin intermediul retelei de fibra optica detinute de Energis. In fine , in proiect este implicata si Vitesse Networks, companie specializata in retele de date.
Banca britanica a renuntat la BT desi operatorul britanic are deja si ofete de comunicatii VoIP. Pana acum, majoritatea companiilor care au renuntat la telefonia fixa clasica au mers tot pe mana BT pentru trecerea la VoIP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels