Business Hi-Tech

LLP Bucharest preia o divizie a EWIR

LLP Bucharest preia o divizie a EWIR

Robert Komartin vizeaza pentru 2008 extinderea cu un birou in Transilvania sau Moldova

02.10.2007, 18:58 50

Compania LLP Bucharest, subsidiara locala a grupului ceh LLP, a preluat divizia de aplicatii de tip ERP Microsoft Dynamics din cadrul companiei estWest Informatique Roumanie (EWIR), vizand pentru 2008 dublarea businessului Dynamics.
"Pentru a fi cat mai profitabil intr-un astfel de business este nevoie de o masa critica mai mare, ceea ce inseamna atragerea unei cote mai mari din piata", a declarat Robert Komartin, managing director, LLP Bucharest.
Ca urmare a achizitiei, LLP isi adauga in portofoliu 25 de noi clienti, ceea ce ii confera o treime din piata locala de aplicatii bazate pe platforma Microsoft Dynamics.
Potrivit oficialilor LLP, solutiile Dynamics sunt implementate pe piata locala la 160 de clienti, din care 65 sunt in portofoliul LLP dupa preluarea EWIR.
Dynamics este noua denumire pentru solutiile ERP (planificarea resurselor companiei) si CRM (administrarea relatiilor cu clientii) care inlocuiesc marca Navision, achizitionata de Microsoft in 2002 odata cu firma daneza Navision.
In primul semestru al acestui an, LLP Bucharest si-a majorat cu 46% cifra de afaceri raportata in urma cu un an, la 1,2 milioane euro, ceea ce inseamna ca a realizat in primele sase luni circa 80% din afacerile din 2006.
Potrivit lui Komartin, 50% din afacerile LLP Bucharest provin din dezvoltarea si implementarea proiectelor Dynamics.
Pentru acest an, LLP vizeaza afaceri de 2,4 milioane de euro in Romania, in crestere cu aproximativ 66% fata de anul fiscal anterior.
La inceputul acestui an, oficialii LLP Bucharest au precizat ca se asteapta pentru 2007 la venituri de circa 1,8 mil. euro. Potrivit Ministerului Economiei si Finantelor, EWIR a raportat pentru anul fiscal 2006 un profit net de 204.000 lei (58.000 de euro) la o cifra de afaceri de 1,88 milioane lei (aproximativ 540 mil. euro).
Komartin a precizat ca LLP si-a propus infiintarea in cursul anului viitor a unui alt birou, posibile locatii fiind Transilvania si Moldova, unde costurile sunt mai scazute decat cele din Bucuresti.
"Bucurestiul este saturat la nivelul fortei de lucru calificate, care necesita salarii tot mai ridicate", a subliniat el.
Compania a realizat in ultimul an peste 20 de implementari de solutii ERP, iar printre clientii noi se numara companii precum IKEA Romania, Schmitz Cargobull Romania, Antena 1, Petrom, Gedeon Richter, Fresenius Medical Care Romania, Nubiola.
In plus, preluarea diviziei Microsoft Dynamics din cadrul EWIR a presupus si castigarea unor clienti precum AGIP Romania, Alos Dallmayr Automaten-Service, Andreas Stihl Motounelte, Kuma Romania si Capra Nera.
Grupul LLP furnizeaza servicii de consultanta si software companiilor din Europa Centrala si de Est si detine birouri in Bratislava, Budapesta, Praga, Sofia si Zagreb.
Pentru anul fiscal 2006, LLP a raportat la nivel de grup venituri totale de 7,7 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO