Business Hi-Tech

MagazinulTau.ro stie ca uneori si muntele vine la Mahomed

16.01.2003, 00:00 15

Comertul electronic ramane o cenusareasa in Romania chiar daca vanzarile online ale magazinelor virtuale au crescut destul de mult in ultimul an. Practic romanii nu au posibilitatea de a plati direct cu card bancar contravaloarea  bunurilor cumparate pe Internet, fapt care constituie de altfel si principalul obstacol in dezvoltarea mai rapida a e-commerce-ului pe plaiurile mioritice.
Cativa romani, mai inventivi, au gasit o solutie si la aceasta problema. Intr-adevar, o solutie mai originala, dar totusi functionala: plata cu card prin POS (point-of-sale) mobil.
De doua zile, orice produs cumparat online de la MagazinulTau.ro poate fi platit cu card VISA sau Mastercard, indiferent care este banca emitatoare a instrumentului de plata.
Plata se realizeaza in momentul livrarii produsului comandat. Practic, un reprezentant al magazinului virtual vine la domiciliul sau sediul clientului cu un terminal POS mobil cu legatura prin GPRS (General Packet Radio Service) cu ajutorul caruia citeste informatiile de pe card si realizeaza tranzactia.
"Deocamdata, sistemul este practicat numai pentru clientii din Bucuresti si nu presupune alte taxe decat cele inscrise pe site", a declarat pentru Ziarul Financiar Jean Rusu, director la MagazinulTau.ro. cu alte cuvinte, clientul plateste contravaloarea produsului cumparat de pe site si, eventual, taxele de transport.
Livrarea produsului in functie de dorinta clientului. "Nu exista risc de frauda. Noi nu putem prelua si nici utiliza informatiile pe care le citeste terminalul POS", a precizat oficialul.
"Aceasta solutie rezolva problemele legate de sistemul de acceptare a platilor prin carduri bancare in comertul electronic", mai spune Rusu.
MagazinulTau.ro este site-ul de comert electronic al firmei Best Computers, distribuitor de produse de tehnica de calcul pe piata romaneasca.
Grupul de firme Best care include Best Computers, Best Distribution (importator si distribuitor de jocuri pe PC si console) si Best Internet Security (furnizor de solutii de securitate Internet) a inregistrat in 2002 o cifra de afaceri putin peste noua milioane de dolari, "in crestere cu 30% fata de 2001", potrivit oficialilor. Obiectivul fixat pentru acest an se ridica la 12 milioane de dolari.
Comertul electronic a adus grupului venituri de 575.000 $ pe 2002. In 2003 conducerea grupului Best spera ca vanzarile online sa depaseasca un milion de dolari.
Tot in 2003, grupul intentioneaza sa isi extinda reteaua de retail Best Computers in provincie prin deschiderea de magazine noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO