Business Hi-Tech

Marian Velicu, director reglementare & corporate affairs la Vodafone, a fost înlocuit cu Florina Tănase, de la A&D Pharma

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

25.10.2011, 00:00 629

Marian Velicu, director reglementare şi corporate affairs al Vodafone România, unul dintre puţinii manageri care au rămas în echipa de top a operatorului de telefonie mobilă din perioada Connex, va pleca din companie şi va fi înlocuit de la 1 noiembrie cu Florina Tănase, care a fost recrutată de la A&D Pharma. "Marian Velicu a decis să îşi continue cariera în afara Vodafone începând din 31 martie 2012 după 14 ani petrecuţi în companie.

El va continua să aibă un rol consultativ la Vodafone, până la 31 martie 2012", a anunţat Vodafone. Velicu era responsabil de relaţia companiei cu Guvernul sau cu autorităţi de reglementare în comunicaţii (ANCOM) sau concurenţă. Vodafone a fost amendată în acest an cu 28 mil. euro de Consiliul Concurenţei, ca rezultat al unei investigaţii pentru abuz de poziţie dominantă. Compania a contestat în instanţă amenda, iar procesul este în curs. Florina Tănase, care va ocupa de la 1 noiembrie 2011 funcţia de Senior Director, Legal, Regulatory şi Corporate Affairs, vine de la cel mai puternic grup farmaceutic local, A&D Pharma, unde a deţinut poziţia de vicepreşedinte, Legal, fiind responsabilă de activităţile din zona juridică şi guvernanţă corporatistă pentru zona Europei Centrale şi de Est. A&D Pharma operează reţeaua de farmacii Sensiblu.

Florina Tănase s-a alăturat A&D Pharma în martie 2008, iar anterior a deţinut, pentru 3 ani, functia de Legal şi Regulatory Compliance Director al UPC. Operatorul de telefonie mobilă Connex, care şi-a lansat operaţiunile în 1997, a fost cumpărat în 2005 de grupul britanic Vodafone. Din top managerii din perioada Connex în actuala echipă a Vodafone mai este Gabriela Matei, director comercial pe segmentul business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO