Business Hi-Tech

Mehis Sihvart, directorul Registrului Central şi Sistemelor Informatice din Estonia: Pentru a-ţi înfiinţa o companie pe Internet durează numai câteva minute în Estonia

Mehis Sihvart, directorul Registrului Central şi...

Autor: Ştefan Stan

08.11.2016, 10:59 95

În Estonia este foarte uşor să îţi rezolvi problemele cu statul direct în mediul digital. Poţi vinde sau cumpăra o maşină direct prin portalul de Internet. AI nevoie de ID, te autentifici pe portal, totul se face online. Pentru a-ţi crea o companie pe Internet durează între 7 minute şi 2 ore, a declarat  Mehis Sihvart, directorul Registrului Central şi Sistemelor Informatice din Estonia, în cadrul ediţiei speciale ZF Live de la Microsoft Summit 2016. 

În Estonia sunt peste 600 de sisteme guvernamentale de informaţii digitale interconectate. Este o fundaţie obligatorie pentru ca bazele de date să fie utilizabile. ”În general companiile locale produc soluţiile pe care le folosim, în parteneriate cu instituţiile publice. Unele soluţii le cumpărăm, dar în general încercăm să le creăm”, susţine Sihvart.

”Dacă te duci la doctor şi eşti bolnav, atunci ai nevoie de o reţetă. Azi avem în Estonia e-prescription.  Spre exemplu, în cazul unui bolnav de astm, acesta trebuie să cumpere medicamente de cel puţin două ori pe lună. Trebuie doar să se ducă la doctor, să spună că un medicament s-a terminat, iar pe urmă se duce la farmacie, arată buletinul şi îşi ia reţeta, fără să fie nevoie de vreo hârtie în tot procesul”, a spus el.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO