Business Hi-Tech

Microsoft: 7 miliarde dolari pe an pentru cercetare

01.07.2004, 00:00 13

Cel mai mare producator de software din lume, gigantul Microsoft, a anuntat ca va cheltui anul viitor 7 miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare de noi aplicatii multimedia, un buget cu putin peste cel de anul acesta.
"Bugetul nostru pentru cercetare pe anul 2005 va fi de 7 miliarde de dolari", a spus driectorul executiv (CEO) al Microsoft, Steve Ballmer. Pentru 2004, datele Microsoft indica un buget pentru dezvoltarea de noi tehnologii de 6,9 miliarde de dolati, cu numai 8% mai mare decat cel de anul trecut. Oficialii companiei americane spun ca vor cheltui acesti bani pentru realizarea de noi aplicatii multimedia, precum si pentru dezvoltarea unui sistem de control al calculatorului cu ajutorul comenzilor vocale.
Anuntul a fost facut in cadrul campaniei de promovare a Windows in Asia lansata de Microsoft, in frunte cu Bill Gates, care a efectuat si un turneu in regiune. El a negat informatiile conform carora tot mai multe companii aleg sistemele de operare open-source (Linux) sau noua platforma desktop produsa de Sun Microsystems. Microsoft va continua politica sa de reduce a preturilor la pachetele Windows in Asia, pentru a contracara astfel de amenintari.
Gigantul software va promova de asemenea sistemul de operare in scolile din China si Japonia si va lansa programe de pregatire a specialistilor IT care vor sa fie experti in platforme Microsoft.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels