Business Hi-Tech

Microsoft a anunţat că Windows 8 va fi disponibil din 26 octombrie

Microsoft a anunţat că Windows 8 va fi disponibil din 26 octombrie

Autor: Vlad Popescu

20.07.2012, 00:00 908

Microsoft a anunţat că Windows 8, care reprezintă cea mai profundă transformare a popularului sistem de operare, va fi lansat pe piaţă pe 26 octombrie. Windows 8 a fost dezvoltat pentru mai multe platforme, urmând să ruleze atât pe PC-uri, cât şi pe tablete, iar interfaţa sistemului de operare a fost optimizată pentru touch screen. Data de lansare a fost anunţată miercuri seara pe blogul companiei, transmite WSJ.com.

Noua variantă a Windows marchează o schimbare radicală în strategia Microsoft. În afară de intefaţa complet nouă, sistemul de operare va suporta, pe lângă platforma hardware clasică x86, şi tehnologia ARM regăsită în majoritatea smartphone-urilor şi tabletelor de pe piaţă. Intel, partener tradiţional al Microsoft, a început să promoveze tehnologia x86 pentru dispozitive mobile, primele gadget-uri bazate pe platforma clasică, regăsită în marea majoritate a PC-urilor, ieşind pe piaţă în acest an.

Microsoft speră să-şi facă loc pe piaţa tabletelor, dominată de iPad-ul de la Apple şi de produsele bazate pe platforma software Google Android. Tableta anunţată recent de compania din Redmond, denumită Surface, va fi lansată odată cu Windows 8 RT - varianta pentru platforme ARM. O altă versiunea Surface, mai performantă şi mai scumpă, îşi va face apariţia la câteva săptămâni după lansarea Windows 8 şi va fi echipată cu varianta Pro a sistemului de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO