Business Hi-Tech

Microsoft cere Samsung să plătească drepturi de autor de 15 dolari pe smartphone

Microsoft cere Samsung să plătească drepturi de autor de 15 dolari pe smartphone

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

07.07.2011, 00:00 1008

Microsoft cere Samsung să plătească 15 dolari pentru fiecaresmartphone produs bazat pe platforma software Android a Google,deoarece sistemul de operare foloseşte numeroase brevete alegigantului american, transmite Reuters.

Samsung va încerca să reducă suma la circa 10 dolari persmartphone în schimbul consolidării alianţei dintre cele douăcompanii în privinţa platformei software Windows Phone, au declaratsurse din industria de profil pentru ziarul sud-coreean Maeil.

Microsoft a anunţat, în aprilie anul trecut, că a încheiat unacord de licenţiere cu grupul taiwanez HTC Corp, în baza căruia vaîncasa plăţi din drepturi de proprietate intelectuală pentrufiecare telefon Android produs de companie.

Analiştii estimează că Samsung, al doilea mare producător detelefoane mobile din lume, a vândut circa 19 milioane desmartphone-uri în trimestrul al doilea şi deţine poziţia dominantăîn zona terminalelor care rulează sistemul Android. Majoritateaspecialiştilor estimează că grupul sud-coreean va depăşi Nokia cavânzări, preluând prima poziţie la nviel mondial şi detronândcompania finlandeză pentru prima dată în 10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO