Business Hi-Tech

Microsoft lanseaza o noua versiune a suitei de aplicatii de birou Office si se pregateste sa atace Google Docs

Microsoft lanseaza o noua versiune a suitei de aplicatii de birou Office si se pregateste sa atace Google Docs
13.05.2010, 17:35 118

Gigantul Microsoft a lansat miercuri o noua versiune a suitei deaplicatii pentru birou, Microsoft Office 2010, sperand astfel saisi mentina suprematia pe aceasta piata dar pregatindu-se sa atacesi Google Docs pe segmentul online, informeaza Reuters.

Printre imbunatatirile aduse aplicatiilor Office se numaracapacitatea de a edita fotografii in Word, folosirea de fisierevideo in PowerPoint, posibilitatea oferita utilizatorilor de acolabora online si de a adauga profiluri Facebook adreselor deemail.

Cea mai importanta miscare a Microsoft este intrarea pesegmentul de "cloud computing", utilizatorii putand manipuladocumentele stocate pe servere externe, de oriune prin intermediulinternetului.

Companiile care cumpara aplicatiile Office vor avea accesimediat la Microsoft Office Web Apps - versiuni online ale Word,PowerPoint si Excel pentru telefoane mobile si PC-uri - dar vortrebui sa plateasca mai mult pentru a le folosit.

Utilizatorii individuali vor putea folosi versiunile online faracosturi suplimentare incepand din iunie prin intermediulserviciului Microsoft Windows Live, compania sperand ca astfel saii convinga pe acestia sa achizitioneze pachetul software, al caruicost se ridica intre 100 de dolari si 500 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO