Business Hi-Tech

Microsoft spune ca profitul din serviciile online va fi mai mic

08.06.2009, 18:22 12

Ray Ozzie, managerul care raspunde de strategia software a Microsoft, estimeaza ca marjele profitului generat de serviciile si produsele online vor fi mai mici decat cele obtinute din vanzarile de soft "clasic", scrie presa internationala.

"Marjele de profit pe care le vom obtine din vanzarile de servicii nu sunt precum marjele obtinute din vanzarile de soft. Profitul nostru si veniturile vor creste, insa nu vom avea aceeasi marja", a declarat Ozzie la evenimentul tehnologic din Sillicon Valley. Ray Ozzie raspunde de strategia tehnica pe termen lung a Microsoft de cand cofondatorul Bill Gates a anuntat ca se va retrage din munca de zi cu zi din cadrul companiei, in urma cu trei ani.
Microsoft a inregistrat doar tentative de a se lansa in zona de produse online pana in acest moment. Totusi, compania a investit in centre de date in care a gazduit datele utilizatorilor, iar pana la sfarsitul acestui an va dezvalui platforma "Azure", care va permite dezvoltatorilor sa scrie aplicatii care sa functioneze cu serviciile online Microsoft.
Pionierii serviciilor online sunt companii ca Amazon.com, Google si Salesforce.com, care sunt de altfel si cei mai importanti rivali ai Microsoft pe acest segment.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO