Business Hi-Tech

Microsoft vrea sa cucereasca celularele multimedia

13.09.2004, 00:00 15

Gigantul software Microsoft vrea sa introduca aplicatiile sale pentru muzica si filme in format digital pe telefoanele mobile multimedia, pentru a evita o eventuala incursiune in acest domeniu a rivalului sau Apple.
Compania americana a realizat o versiune a aplicatiei sale Windows Media Player care functioneaza si pe celulare, permitandu-le utilizatorilor sa transfere rapid muzica si clipurile video de pe computer pe telefonul mobil. "Numarul de celulare vandute anul acesta este uimitor. Avem o oportunitate de piata extraordinara", a declarat un oficial al Microsoft.
Companiile specializate in analiza pietelor spun ca in 2004 se vor vinde 650 de milioane de telefoane mobile in lume, din care mare parte cu functii multimedia. O aplicatie de tip Windows Media Player ar permite doritorilor nu numai sa asculte muzica, ci si sa descarce melodii de pe site-urile care permit acest lucru, au apreciat oficialii companiei.
Ca si in cazul maniei camerelor foto digitale, includerea in tefefonul mobil a capacitatilor de a stoca si reda muzica in format digital ar putea crea un nou boom. Noile celulare, spun analistii, ar putea scoate de pe piata vechie playere de muzica digitala, care in general nu stiu sa faca si altceva. Microsoft a anuntat ca este interesata de o colaborare cu Nokia, Siemes si Sony Ericsson in acest domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels