Business Hi-Tech

Ministerul Mediului cumpără un sistem IT de 40 mil. lei

Ministerul Mediului cumpără un sistem IT de 40 mil. lei

Autor: Adrian Dumitrache

05.05.2014, 00:00 852

Asocierea Open Gov şi Romsys, alături de Teamnet International (terţ susţinător), va furniza Ministerului Mediului un sistem IT destinat creşterii gradului de protecţie a biodiversităţii şi a patrimoniului natural al României, contractul ridicându-se la 39,96 milioane de lei (TVA inclusă).

Finanţat din fonduri europene, contractul are o durată de 19 luni şi a fost atribuit la începtul lunii martie, conform datelor disponibile pewww.e-licitatie.ro.

Firma Open Gov a fost înfiinţată în anul 2011 şi are ca obiect „alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei“, conform datelor Registrului Comerţului. În 2012, afacerile firmei au crescut de peste 11 ori, la 4,7 milioane de lei, iar numărul angajaţilor s-a dublat, la 18.

Open Gov este controlată de Megaxia Enterprises Ltd (Marea Britanie - 90%) şi Mihai Călin Coşar, persoană fizică română (10%). Romsys este unul dintre cei mai importanţi integratori locali IT&C, cu afaceri de 194,2 milioane de lei în 2013, în scădere cu 3,8% faţă de anul precedent.  Teamnet International Ploieşti este un furnizor de soluţii IT şi sisteme informatice pentru companii, care şi-a început activitatea în 2001.

Acţionarul majoritar al Teamnet este, potrivit propriilor declaraţii, Bogdan Padiu, care deţine direct 15,81% din acţiuni şi controlează şi firma Fintech Investment Ltd din Marea Britanie - care are 49,91% din acţiunile Teamnet. Teamnet a fost înfiinţată de deputatul PSD şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă, ca parte a grupului de firme Asesoft. Ghiţă a anunţat în luna august 2012 că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24