Business Hi-Tech

Ministrul Răzvan Cotovelea la ZF Live: Listarea sau vânzarea directă a acţiunilor la Telekom - “când vom fi gata”, posibil în 2015

Ministrul Răzvan Cotovelea la ZF Live: Listarea sau...

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2014, 18:08 236

Listarea la bursă sau vânzarea prin negociere directă a pachetului de 46% din acţiunile  companiei Telekom România Communications (fosta Romtelecom) ar putea avea loc în anul 2015, în condiţiile în care consultanţii vor livra Guvernului la sfârşitul acstui an o analiză a opţiunilor posibile, a declarat la emisiunea ZF Live Răzvan Cotovelea, ministrul societăţii informaţionale.

Vedeţi aici întegistrarea emisiunii VIDEO ZF LIVE

“Privatizarea Telekom se va face când vom fi gata. Noi trebuie să avem o analiză pe ce opţiune mergem, pe negociere directă … Nu am făcut această analiză până acum. În 2015 se poate lista Telekom sau se poate negocia direct, să avem o vânzare directă a pachetului de acţiuni”, a declarat Cotolvelea.

“Pentru a lua Guvernul această decizie (de listare la bursă sau de vânzare directă - n. red.) trebuie să primim acea analiză. Analiza va fi finalizată până la sfârşitul anului, am extins perioada”, a spus el.

Echipa de consultanţi a statului, selectată în decembrie 2013, este formată din: Swiss Capital - cel mai mare broker de pe bursa locală, banca elveţiană de investiţii UBS, Muşat & Asociaţii - una dintre cele mai mari case locale de avocatură - şi BT Securities - firma de brokeraj a Băncii Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24