Business Hi-Tech

Mobilul HTC Touch cu 3,5G va fi adus de Orange

03.10.2007, 20:03 14

Producatorul taiwanez de telefoane mobile HTC (High Tech Computer) a prezentat patru noi terminale ce urmeaza a fi comercializate luna aceasta in patru tari europene, printre care se numara si Romania, scrie presa internationala.
Potrivit reprezentantilor companiei, divizia de telefonie mobila Orange a France Telecom va fi prima companie care va comercializa dispozitivele pe pietele din Romania, Polonia, Franta si Marea Britanie.
In urma succesului inregistrat de modelul Touch, primul terminal cu ecran tactil al companiei, HTC intentioneaza sa lanseze succesorul Touch Dual, care suporta standardul de transmisie de mare viteza HSDPA (High Speed Downlink Packet Access sau 3,5G).
Tehnologia HSDPA asigura o viteza de descarcare a datelor de 3,6 Mbps, permite utilizatorilor sa acceseze si sa transfere mai rapid continut multimedia si este disponibila in Romania prin operatorii Orange si Vodafone. Asemenea iPhone, Touch Dual are o camera digitala de doi megapixeli, ecran tactil, precum si senzor de miscare. Interactiunea cu dispozitivul seamana destul de mult cu utilizarea iPhone-ului, consumatorii avand posibilitatea de a mari imagini sau crea slide show-uri numai prin miscarea degetelor. Touch Dual integreaza si tehnologiile de transmisie wireless Bluetooth si Wi-Fi.
HTC va lansa si modelul Shift, un computer mobil cu dimensiuni mai mici decat un laptop obisnuit si care va rula sistemul de operare Windows Vista. Noul terminal S730 este succesorul unui smartphone de generatie mai veche si are o tastatura glisanta de tip QWERTY. Telefonul suporta de asemenea retelele 3,5G si tehnologiile Bluetooth si Wi-Fi. Cel de-al patrulea model este P5600, un pocket PC ce include o camera digitala de trei megapixeli si modul GPS. Pe langa suportul pentru retelele 3,5G, P6500 ofera suport si pentru o serie de aplicatii pentru companiile de logistica sau sectorul guvernamental, precum un cititor de cod de bare si sistem de autentificare pe baza de amprenta. Terminalul poate scana si recunoaste carti de vizita. Oficialii HTC au mai precizat ca modelul de top HTC Touch s-a vandut in 800.000 de unitati de la lansarea sa oficiala pe 22 iulie 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO