Business Hi-Tech

MPI, alt serviciu online: back-up de date pentru mobil

MPI, alt serviciu online: back-up de date pentru mobil
11.12.2008, 19:06 49

MediaPro Interactiv (MPI), divizia online a grupului MediaPro, a lansat un serviciu gratuit care permite utilizatorilor de telefoane mobile sa isi arhiveze pe internet datele din agenda telefonica sau mesajele text (SMS), precum si posibilitatea de a transfera continutul intre mai multe terminale.

Serviciul Synkia, dezvoltat de catre compania norvegiana omonima, este compatibil cu peste 400 de modele de telefoane mobile. Utilizatorii trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul synkia.ro prin trimiterea unui SMS predefinit catre un numar de telefon din Marea Britanie (0,12 euro). Acestia primesc tot prin SMS numele de utilizator si parola necesare accesarii serviciului, precum si un al doilea mesaj care contine setarile corespunzatoare pentru ca telefonul mobil sa se poata sincroniza cu serverul Synkia. Utilizatorul trebuie sa aiba activata o conexiune la internet pe telefonul mobil.
Pentru majoritatea telefoanelor de pe piata - inclusiv Apple iPhone, dispozitive BlackBerry, bazate pe Windows Mobile sau PalmOS - serviciul permite efectuarea unui back-up a intregii agende telefonice, a planficarilor din calendar, a notitelor si SMS-urilor.
Interfata online a site-ului permite editarea informatiilor, astfel incat utilizatorii isi pot reactualiza sau adauga un numar mare de contacte direct dintr-un browser web al unui PC si nu utilizand tastele/interfata mobilului. Oficialii MPI subliniaza ca, in cazul companiilor, utilizatorii pot folosi serviciul pentru a transfera rapid liste de contacte si programari pe toate telefoanele echipei unui departament.
"Acest serviciu poate fi utilizat de oriunde din lume, deoarece tehnologia folosita se bazeaza pe transferul wireless de date intre telefoanele mobile si un server folosind protocolul SyncML, compatibil cu peste 90% din telefoanele de pe piata", a declarat Cosmin Pachiu, Project Manager al serviciului Synkia in Romania.
Synkia este o companie de software norvegiana care dezvolta solutii avansate de managementul informatiilor pentru operatorii de telefonie mobila, portaluri internet sau companii care opereaza online. Portofoliul de produse al companiei acopera configurarea telefoanelor mobile, mesageria mobila si servicii de dezvoltare de pagini web.
Sediul central al companiei este la Oslo, insa compania detine si o subsidiara in Cracovia, Polonia.
MediaPro Interactiv este divizia online a grupului MediaPro, care actioneaza pe piata de publicitate online atat ca broker de publicitate, cat si ca publisher, dezvoltand extensiile online ale brand-urilor Publimedia International, editorul Ziarului Financiar. Proiectele lansate de MPI sunt: apropo.ro, go4it.to, promotor.ro, descopera.ro, showbiz.ro si profesiionline.ro.
MediaPro Interactiv este partenerul norvegienilor de la Synkia, lansand si promovand in exclusivitate acest serviciu in Romania.
 
Cum functioneaza?
Utilizatorul trebuie sa acceseze site-ul synkia.ro, unde isi alege modelul telefonului mobil, pentru care primeste un cod pe care il va transmite prin SMS unui centru din Marea Britanie. Utilizatorul primeste apoi prin SMS numele de utilizator si parola de acces pentru contul Synkia.ro, precum si un al doilea mesaj cu setarile necesare configurarii telefonului, dupa care poate incepe procesul de sincronizare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO