Business Hi-Tech

Multimedia creste factura de celular

27.05.2004, 00:00 14

Noile servicii multimedia oferite de telefoanele mobile, in special posibilitatea de a realiza fotografii color si de a le trimite instant, au facut ca valoarea facturilor de celular sa creasca in Marea Britanie, releva un studiu realizat de compania de analiza JD Power and Associates.
Britanicii cheltuie in medie 45 de lire sterline pe luna pentru telefonul mobil, mai mult decat pentru benzina sau curent electric, se arata in document. Cei care au camera foto incorporata cheltuie aproximativ 54 de lire pe luna, spun analistii JD Power and Associates. Sumele sunt cu 14% mai mari decat la finalul anului trecut, o veste extrem de buna pentru operatorii de telefonie mobila care mizeaza puternic pe transferul de date pentru a-si imbunatati incasarile si profitabilitatea.
Utilizatorii de cartele pre-paid, care constituie cel mai mare segment al posesorilor de celular, cheltuie mai putin, in medie sub 25 de lire pe luna. In acest moment, in Marea Britanie aproximativ 20% dintre utilizatori au telefon mobil cu camera foto incorporata, iar alti 26% spun ca vor sa cumpere cat de curan un astfel de celular.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels