Business Hi-Tech

Naspers, acţionarul majoritar al eMag: Doar 2% din retailul din România este online

Naspers, acţionarul majoritar al eMag: Doar 2% din...

Ponderea comerţului electronic din întreaga piaţă de retail din România (vânzări de produse şi servicii online, de la electronice la mâncare sau mobilă) a fost în 2012 de doar 2% în Ro­mânia, faţă de 6% în Cehia sau 4% în Polonia, însă acest lucru arată că există un poten­ţial important de creş­tere, potrivit datelor din raportul anual al grupului sud-african Naspers, acţionarul majoritar al eMag.

„Întreg retailul online - de la mâncare până la maşini, cărţi, mobilă, electronice, electrocasnice - a avut anul trecut o pondere de 2% - circa un miliard de euro - raportat la întreaga piaţă de retail, cu o valoare de circa 50 de miliarde de euro“, a spus Iulian Stanciu, director general al eMag.

„Pe piaţa electroIT ponderea vânzărilor online este de 20%, iar din întreaga piaţă este de doar 2%. Potenţialul de a creşte vân­zările online pe alte categorii de produse este foarte mare“, estimea­ză Stanciu.

Grupul Nas­pers a cum­părat anul trecut 70% din eMag cu 93 mil. euro,  potrivit datelor din rapor­tul anual, şi a avut venituri de 3,7 mld. euro, în creştere cu 27%, în anul fiscal încheiat la 31 martie 2013.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO