Business Hi-Tech

New Orleans, un oras al tehnologiei

20.09.2005, 19:14 15

In zonele afectate de uraganul Katrina specialistii au inceput deja sa repare retelele de telecomunicatii si serviciile de Internet, insa aceste demersuri nu par a fi in interesul anumitor directori executivi, profesori universitari si analisti care au alte planuri, si anume, sa transforme orasul New Orleans, dar si regiunile din jurul acestuia, intr-o zona complet wireless, scrie editia online a Washington Post.

Expertii sunt de parere ca este momentul cel mai potrivit pentru un asemenea proiect, avand in vedere ca orasul a fost devastat de uragan, iar repararea liniilor de telecomunicatii si a intregii infrastructuri ar presupune cheltuieli destul de mari. Fondurile destinate reparatiilor ar putea fi mult mai eficient utilizate pentru a construi o retea wireless avansata, prin care sa fie oferite servicii mai bune decat cele existente pe piata, sunt de parere analistii.

Daca acest proiect va fi pus in miscare, New Orleans ar deveni primul oras wireless, iar serviciile oferite companiilor, dar si utilizatorilor vor fi mai ieftine si deci mai accesibile utilizatorilor. In plus, o asemenea infrastructura ar permite chiar si utilizatorilor din zone mai sarace ale orasului sa dispuna de conexiuni la Internet de mare viteza, scrie publicatia online Washington Post.

"Insa, pentru un proiect de o asemenea amploare este necesar un efort la nivel international", este de parere Ray Ramsey, directorul executiv al organizatiei nonprofit care ofera servicii de Internet de mare viteza in zone cu posibilitati mai reduse de acces.

Pe de alta parte, "costurile pentru orasul wireless nu vor fi uriase, ci mai degraba vor insemna o rotunjire a costurilor presupuse de reconstruirea intregului oras devastat de uragan", a precizat Sky Dayton, fondatorul furnizorului de servicii de Internet EarthLink.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO