Business Hi-Tech

Nintendo: jocurile au dublat profitul

28.01.2005, 00:00 17

Producatorul japonez de console si jocuri video Nintendo a anuntat ca profitul net pe primele noua luni din anul fiscal, incheiate la 31 decembrie 2004, a crescut cu 96,1%, ajungand la 506,1 milioane de euro.
Profitul operational a crescut cu mai bine de 100%, cifrandu-se la 856 milioane de euro, insa incasarile totale ale companiei au scazut cu 4,6 procente, ajungand abia la 3,11 miliarde de euro. Conducerea companiei a precizat ca fluctuatiile de curs valutar au fost favorabile cresterii profitului.
Pe de alta parte insa, Nintendo a avertizat ca situatia nu este tocmai roza. Vanzarile de console mobile pentru jocuri Dual Screen nu au mers atat de bine pe cat se anticipa. S-au vandut pana acum 2,8 milioane de astfel de console, in SUA si Japonia. Astfel, compania si-a revizuit negativ previziunile privind rezultatele pe intregul an finscal, care se va incheia la 31 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels