Business Hi-Tech

Nistoran: Am doar prioritati pe termen mediu si scurt

15.09.2008, 21:50 28

Liviu Nistoran, noul presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI) - institutie care administreaza o piata cu venituri de peste 4 mld. euro, si-a stabilit doar obiective pe termen scurt si mediu la conducerea arbitrului telecom, avand in vedere incertitudinile legate de durata mandatului sau.

"Am proiecte pe termen scurt si mediu pentru ca nu stiu cat va fi mandatul meu la ANRCTI", a explicat Nistoran intr-un interviu pentru ZF.

Incertitudinile legate de mandatul lui Liviu Nistoran sunt legate de faptul ca el ar putea fi inlocuit din functie dupa alegerile de la finele acestui an, odata cu instalarea unui nou guvern, sau ca rezultat al adoptarii de catre Parlament a unei legi care priveste modul de organizare al ANRCTI.

Nistoran, care a devenit seful ANRCTI la finele lunii trecute, spune ca printre obiectivele pe care le urmareste in fruntea institutiei se numara implementarea noilor tehnologii, respectarea termenului de intrare in vigoare al portabilitatii numerelor si informarea corecta a consumatorilor.

In ceea ce priveste portabilitatea numerelor, care le va permite utilizatorilor de servicii telecom sa-si schimbe furnizorul de servicii de telefonie mobila sau fixa fara a-si pierde numarul existent, Nistoran afirma ca acest serviciu va fi disponibil la data de 21 octombrie, asa cum a fost stabilit anterior.

"Noi suntem pregatiti tehnic si din punct de vedere al reglementarilor, totul depinde doar de operatori. Pentru a putea respecta termenul de 21 octombrie noi le-am trimis operatorilor somatii pentru a incheia contractele de interconectare necesare pentru portabilitate".

In alta ordine de idei, seful ANRCTI a spus ca licenta de comunicatii mobile castigata de Romtelecom va stimula cresterea acoperirii cu servicii internet a zonelor rurale. "Avem de recuperat un decalaj important fata de restul UE si chiar fata de fostul bloc comunist in ceea ce priveste serviciile de internet de mare viteza. Suntem deficitari la capitoul servicii internet in sate, comune si orase mici. Sunt convins ca acoperirea cu servicii internet va creste, ca vom avea o explozie in aceasta zona", a spus Nistoran.

Romtelecom a anuntat ca intentioneaza sa lanseze pana la finele anului serviciile de voce si date mobile.

Nascut in 1968 in Motru, Nistoran a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti si s-a lansat in afaceri in 1994.

El a infiintat companiile Digital Pro, GlobalNet si NetCom.

La sfarsitul anului 1999, Nistoran a vandut pachetul majoritar de actiuni al GlobalNet grupului francez Avenir Telecom, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile din Franta. In 2004, el a fost ales deputat de Calarasi, pe listele Partidului Democrat, iar din 2007 este independent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO