Business Hi-Tech

Nokia, 200 mil. euro in fabrica de la Cluj

07.03.2007, 18:53 13

Nokia intentioneaza sa investeasca 200 mil. euro intr-o fabrica de telefoane mobile si un centru de cercetare la Cluj, iar discutia finala dintre reprezentantii Consiliului Judetean si cei ai grupului finlandez, in urma careia acestia vor decide daca aleg Romania, va avea loc pana la 20 martie, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara.
Oficiali ai Nokia au confirmat ca Romania este una din locatiile avute in vedere pentru deschiderea unei noi fabrici, dar au refuzat sa ofere detalii suplimentare.
"Cum cererea pentru telefoane mobile se afla intr-o crestere constanta, Nokia a investigat posibilitati de a-si majora capacitatile de productie pentru a face fata cererii in crestere din partea clientilor. Nokia confirma ca evalueaza diferite oportunitati pentru a construi o noua facilitate de productie intr-un numar de locatii, iar una din locatiile posibile a fost identificata ca fiind Romania. Totusi, cum nicio decizie finala nu a fost luata in aceasta chestiune, nu avem niciun comentariu de facut la aceasta data", a declarat pentru ZF Anna Simai, Communications Manager pentru Nokia Ungaria & Romania.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, adauga ca cei de la Nokia au si alte "oferte avantajoase" din alte tari. "La noi se discuta despre doua terenuri, ambele la marginea orasului, unul spre Gherla-Dej si celalalt spre Floresti", a adaugat Nicoara.
Premierul Tariceanu a afirmat ca Nokia intentioneaza sa investeasca in Cluj intr-un proiect care va asigura 15.000 de noi locuri de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO