Business Hi-Tech

Nokia a vandut primul milion de console N-Gage

03.09.2004, 00:00 22

La 11 luni de la lansarea telefonului-consola de jocuri N-Gage, compania Nokia, lider al producatorilor de telefoane mobile la nivel mondial, a anuntat ca a depasit pragul de 1 milion de bucati vandute in toata lumea.
Consola N-Gage, precum si recentul model imbunatatit N-Gage QD, combina calitatile unei platforme de dimensiuni reduse pentru jocuri cu functiile avansate ale unui telefon inteligent de tip "smartphone".
"Suntem mandri ca am atins cifra impresionanta de un milion", a declarat Ilkka Raiskinen, senior vicepresident al diviziei Games a companiei Nokia. "Suntem, de asemenea, mandri sa anuntam inscrierea a peste 100.000 de membri in comunitatea N-Gage Arena, ceea ce indica faptul ca jucatorii doresc sa se conecteze si sa intre in competitie cu alti amatori de jocuri din lumea intreaga".
Rezultatele bune obtinute de Nokia cu modelul N-Gage a atras si atentia producatorilor traditionali de jocuri pentru computer.
"N-Gage Arena ne ofera posibilitatea de a crea noi functii pentru jocurile oferite sub licenta Electronic Arts, precum The Sims sau Tiger Woods PGA Tour", a declarat Nancy Smith, vicepresedinte executiv si director general al diviziei North America Publishing a Electronic Arts. "Atingerea cifrei de 1 milion demonstreaza ca dispozitivul N-Gage s-a impus ca un concurent redutabil in industria jocurilor mobile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels