Business Hi-Tech

Nokia are deja 100 de angajati la Cluj

27.03.2007, 19:18 13

Reprezentantii companiei finlandeze Nokia au inceput de zilele trecute recrutarile in Cluj-Napoca. "Astazi (ieri - n.r.) au deja aprozimativ 100 de oameni angajati pentru centrul de cercetari", a declarat pentru ZF Viorel Gavrea, directorul Tetarom, parcul industrial unde isi va desfasura Nokia activitatea in judetul Cluj.
In ceea ce priveste ceilalti angajati care vor munci la Jucu, Gavrea a precizat ca numarul lor se va ridica la 10 - 12.000 cu carte de munca, iar restul pana la 15.000 de muncitori vor avea contracte temporare pe perioada sarbatorilor, cand productia Nokia creste foarte mult.
Gavrea a mai sustinut ca alaturi de compania Nokia, pe terenul de la Jucu vor avea centre cele 10 firme furnizoare de elemente pentru telefoane. "Nokia Village va avea 27 de hectare si aici se va afla efectiv centrul industrial unde se realizeaza telefoane. Investitia declarata in contract pentru acest centru se ridica la 60 de milioane de euro. Restul de teren pina la 90 de hectare va fi administrat de furnizorii Nokia", a spus directorul Tetarom. Investita pe care aceste firme o vor realiza este separata. "Cu investitiile furnizorilor suma de 200 de milioane de euro vehiculata la inceput drept investitie ar putea fi depasita", declara Gavrea.
Reprezentanti ai primariei din Jucu spun ca in urma investitiei Nokia venitul bugetului local va urca la o cifra de aproximativ 2 mld. lei vechi pe luna, bani proveniti numai din impozitele pe salarii. Ca o confirmare, preturile terenurilor din zona s-au dublat de anul trecut, un metru patrat de teren fiind tranzactionat cu 40 de euro, pe cand in aceeasi perioada a lui 2006, metrul patrat la sosea era de 15-20/euro. "Cred ca preturile vor urca undeva la 60-70 de euro pe metrul patrat", a declarat Aurel Marc, referentul primariei Jucu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO