Business Hi-Tech

Nokia bate palma cu HP pentru radioul vizual

20.04.2004, 00:00 12

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a semnat un acord cu Hewlett-Packard (HP) pentru dezvoltarea platformei necesare implementarii in celulare a radioului vizual.
Proiect controversat in lumea IT, radioul care prezinta pe langa sonor si imagini i-a facut pe multi sa ridice din umeri. Practic, Nokia vrea sa revolutioneze radioul si sa il transforme intr-un serviciu digital. Astfel, cand asculta o melodie, utilizatorul poate vedea pe ecranul telefonului informatii despre formatia respectiva, discografia ei si unde poate cumpara CD-uri. De asemenea, el va putea comanda tonuri de apel cu acea melodie sau va putea afla cum sa descarce de pe Internet cantecul. Daca sunt stiri, "ascultatorul" de visual radio va urmari pe ecran imagini, grafice si text aflat in legatura cu stirea. Primul sistem de radio visual este accesibil pe telefonul multimedia Nokia 6600, deocamdata numai in Finlanda, cu ajutorul Kiss FM. Hewlett-Packard si-a propus sa vanda aceasta platforma si altor producatori de telefoane mobile si statiilor de radio care vor sa isi fidelizeze ascultatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels