Business Hi-Tech

Nokia lanseaza o platforma de mail pe mobil pentru business

14.09.2005, 19:18 17

Producatorul numarul unu de telefoane mobile din lume, Nokia, a lansat o platforma de e-mail pentru companii, numita Nokia Business Center, prin care angajatii vor avea posibilitatea sa isi verifice mesajele primite pe mailul de la serviciu sau sa trimita noi mesaje fara sa mai aiba nevoie de computer, ci doar de un telefon mobil, scrie presa internationala.

Serviciile de mail pe celulare sunt raspandite in lume, insa majoritatea utilizatorilor pot verifica doar casutele de mail personale, nu si pe cele de serviciu. Cu noua platforma Nokia Business Center, nu doar cei 10 milioane de utilizatori privilegiati care au in prezent acces la mailul de serviciu prin intermediul mobilului isi vor putea citi mesajele astfel, ci accesul se va deschide tuturor celor 650 de milioane de oameni care au cont de e-mail de serviciu.

"Prin Nokia Business Center incercam sa oferim tuturor utilizatorilor acces la mailul de serviciu pe telefonul lor mobil, si nu doar directorilor executivi si oamenilor importanti de afaceri, cum a fost pana acum", a explicat directorul departamentului de servicii de e-mail al Nokia, Dave Grannan.

Noua platforma a companiei finlandeze va intra pe pietele europeana si americana in cel de-al patrulea trimestru al acestui an si va putea fi utilizata de companii in doua versiuni diferite, in functie de necesitati. Versiunea standard va permite utilizatorilor doar sa citeasca si sa trimita mailuri. In schimb, versiunea profesionala va oferi angajatilor posibilitatea sa utilizeze pe telefonul mobil functiile de mail exact asa cum le pot utiliza si pe computerul de la birou, au explicat oficialii Nokia. Spre exemplu, utilizatorii vor putea sa deschida pe telefonul mobil fisiere atasate in mailurile pe care le primesc, dar si sa ataseze fisiere la un mail.

Pentru a putea utiliza versiunea standard a Nokia Business Center, companiile va trebui sa achizitioneze de la Nokia o licenta pentru server, care costa 1.800 de euro si prin care se poate oferi acces la mail pe respectivul server unui numar de pana la 400 de persoane, a explicat Grannan.

Varianta profesionala a platformei va presupune, pe langa costurile pentru licenta, o taxa suplimentara, platita de companie o singura data, la achizitionare, de 55 de euro pentru fiecare utilizator final, scrie presa internationala.

Nokia Business Center va putea fi utilizata pe mai multe echipamente portabile, printre care se numara si echipamentele wireless cu tehnologia BlackBerry, care permit receptionarea si transmiterea in timp real a e-mailurilor de serviciu. Software-ul este, in principiu, compatibil cu orice telefon mobil pe care este instalata tehnologia Java, au mai spus oficialii Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO