Business Hi-Tech

Nokia negociază cu mai mulţi investitori vânzarea participaţiei la Nokia Siemens Networks

10.06.2011, 11:54 263

Nokia negociază cu mai mulţi investitori în privinţaparticipaţiei de 50% pe care o deţine la Nokia Siemens Networks,compania mixtă de echipamente pentru reţele de telecomunicaţiideţinută în parteneriat cu Siemens, a anunţat grupul finlandez,citat de Wall Street Journal.

Cotidianul britanic Financial Times a informat, vineri, căfirmele de investiţii Kohlberg Kravis Roberts şi TPG s-au retrasdintr-o licitaţie pentru pachetul majoritar la Nokia SiemensNetworks, după ce nu au reuşit să se înţeleagă asupra preţului şinivelului de control asupra companiei.

Astfel, în cursa pentru preluarea Nokia Siemens Networks a rămasdoar consorţiul format din Gores Group şi Platinum Equity.

"După cum am mai spus, a existat un interes nesolicitat pentruNokia Siemens Networks şi continuăm discuţii constructive cu maimulte părţi", a afirmat un purtător de cuvânt al grupuluifinlandez, fără a nominaliza investitorii.

Siemens a confirmat, de asemenea, că discuţiile pentru vânzareacompaniei deţinută cu Nokia sunt continuate cu mai mulţiinvestitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO