Business Hi-Tech

Nokia: Optimism pentru trimestrul trei

13.09.2004, 00:00 15

Producatorul de telefoane mobile Nokia a estimat ca rezultatele financiare pe trimestrul al treilea al anului in curs vor fi mai bune decat aratau previziunile, datorita numarului mare de telefoane vandute in aceasta perioada, informeaza BBC.
Liderul mondial in productia de mobile a anuntat ca se asteapta la vanzari de 6,9 miliarde de euro in perioada iulie-septembrie. Estimarea anterioara a oficialilor companiei fusese de 6,6 - 6,8 miliarde de euro.
Nokia a pierdut procente importante din cota de piata la nivel mondial in ultimele opt luni pentru ca nu a reusit sa diversifice in timp util oferta de noi modele, mai ales de modele cu clapeta, extrem de populare in Europa, scrie BBC.
Compania finlandeza a pornit insa o contraofensiva puternica in luna iunie, cand a anuntat reduceri mari de preturi si cateva noi modele de telefoane care includeau si popularul design cu clapeta, pentru toate segmentele de pret. Aceasta strategie a inceput sa-si arate roadele, comenteaza presa internationala.
"Problemele pe termen lung nu au fost eliminate total, insa pe termen scurt cota de piata a inceput sa creasca usor, din nou", a declarat Mika Paloranta, analist pe piata de telecomunicatii la banca de investitii Carnegie.
?Pericolul nu a trecut si trebuie sa mai vedem noutati in portofoliul de produse al companiei, dar reducerile de preturi functioneaza si trei sau patru modele de telefoane au depasit deja asteptarile companiei in ceea ce priveste vanzarile pe piata europeana", a mai spus analistul. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels