Business Hi-Tech

Numărul doi din Facebook a vândut acţiuni de 91 mil. $ după ce preţul a revenit la 38 $

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Ioana Nita

12.08.2013, 22:13 240

Directorul operaţional al Facebook, Sheryl Sandberg, a obţinut aproximativ 91 mil. dolari din vânzarea acţiunilor deţinute la reţeaua de socializare după ce preţul pe acţiune a depăşit 38 dolari, valoarea la care s-au cumpărat acestea în momentul listării companiei în luna mai anul trecut, scrie USA Today. Sandberg a vândut 2,37 mil. acţiuni la un preţ mediu de peste 38 dolari pe acţiune, potrivit declaraţiei depuse la sfârşitul săptămânii trecute la Comisia americană pentru bursă. Ea a vândut acţiunile pe 9 august, când preţul titlurilor Facebook a ajuns la 38,50 dolari, cu 80% mai mult decât în urmă cu un an. Însă acţiunile reţelei de socializare au atins cel mai înalt nivel pe data de 7 august, când acestea s-au tranzacţionat la 38,87 dolari.

Sandberg, numărul doi în conducerea Facebook, a mai vândut un pachet de acţiuni în noiembrie 2012, tranzacţia fiind estimată la 7,44 mil. dolari, notează portalul tehregister.co.uk. Deşi până acum ea a vândut circa 5% din acţiunile deţinute, participaţia sa valorează în continuare peste un miliard de dolari. Facebook a raportat în al doilea trimestru venituri de 1,8 mld. dolari, din care 1,6 mld. dolari provin din publicitate.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2013.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO