Business Hi-Tech

Orange a raportat afaceri de 504 mil. euro pentru primul semestru

Orange a raportat afaceri de 504 mil. euro pentru primul semestru

Richard Moat, directorul executiv Orange Romania: Aceasta crestere a veniturilor se datoreaza atat cresterii semnificative a numarului de clienti, si in mod special al celor cu abonament, cat si dezvoltarii serviciilor cu valoare adaugata.

28.07.2006, 19:22 7

Operatorul local de servicii de telefonie mobila Orange Romania a raportat pentru primul semestru al acestui an fiscal o cifra de afaceri de 504 de milioane de euro, in crestere cu 24,3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand afacerile s-au cifrat la 406 de milioane de euro, conform oficialilor companiei.
"Aceasta crestere a veniturilor se datoreaza atat cresterii semnificative a numarului de clienti, si in mod special al celor cu abonament, cat si dezvoltarii serviciilor cu valoare adaugata", a declarat pentru ZF Richard Moat, directorul executiv al Orange Romania.
Orange Romania este cel mai mare operator autohton de telefonie mobila dupa numarul de clienti, totalizand un numar de peste 7,2 milioane de utilizatori la finalul lunii trecute, in crestere cu 26%, de la 5,72 de milioane de clienti in aceeasi perioada a anului precedent.
Concurentul principal al companiei, Vodafone Romania, a raportat un numar de 6,73 milioane de utilizatori la sfarsitul lunii iunie, in crestere cu 351.248 fata de primele trei luni ale acestui an.
De asemenea, numarul clientilor de servicii 3G ai Vodafone a crescut cu peste 20.000, cifrandu-se la 171.237 de utilizatori in cel de-al doilea trimestru al acestui an.
Orange a lansat serviciile 3G in Romania in luna iunie, incepand prin a oferi acoperire in Bucuresti si Timisoara, iar din luna iulie, si in Brasov si Cluj.
Compania este singura din tara care ofera astfel de servicii si utilizatorilor de cartele preplatite, si nu doar abonatilor, conform oficialilor Orange.
De asemenea, ca parte a strategiei de extindere a companiei, Orange a adaugat recent o serie de televiziuni nationale si internationale in portalul Orange World, completand oferta anterioara si a lansat serviciul Music Store prin care le ofera clinetilor posibilitatea de a cumpara melodii dintr-o oferta de 230.000 de piese.
Pe de alta parte, Orange Romania a anuntat cresteri pe segmentul mesajelor scrise trimise intre clienti. Astfel, in cazul serviciului Mesaje Multimedia, cresterea numarului de MMS-uri trimise este de 175% in primul semestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul de SMS-uri trimise a crescut cu 36%.
In ceea ce priveste grupul francez Orange, oficialii companiei au raportat afaceri de 25,8 de miliarde de euro in primul semestru al lui 2006, in crestere cu 9,3%, de la 23,6 miliarde de euro in aceeasi perioada din 2005.
Profitul net al grupului de servicii de telefonie mobila a scazut de la 3,36 miliarde de euro anul trecut la 2,35 de miliarde de euro, in prima jumatate a acestui an. Iar profitul operational al Orange a fost in perioada mentionata de 5,3 de miliarde de euro, de asemenea in scadere fata de prima jumatate a anului 2005, cand acesta s-a cifrat la 6,4 miliarde de euro.
Orange a raportat un cash flow pozitiv de 3,3 miliarde de euro pentru prima jumatate a lui 2006, iar pentru intreg anul estimeaza un cash flow de 7 miliarde de euro, conform oficialilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO