Business Hi-Tech

Orange extinde serviciul de acces la Internet fara fir

09.06.2005, 18:14 28

Operatorul de telefonie mobila Orange Romånia a anuntat extinderea ariei de acoperire a serviciului Wirefree Broadband, care permite accesul la Internet in banda larga, fara fir, in zonele rezidentiale.

Lansat in iulie 2004, serviciul este acum disponibil si in zonele rezidentiale Corbeanca (långa Bucuresti), precum si Dumbravita si Girocului in Timisioara, spun oficialii Orange. Initial, serviciul putea fi accesat doar in zona Baneasa-Pipera-Iancu Nicolae.

Serviciul Wirefree Broadband utilizeaza tehnologia Wireless IP in banda de frecventa de 3,5GHz si asigura acces la Internet la viteze superioare, precum si mobilitate in cadrul zonei acoperite (puteti accesa Internetul si in gradina, de exemplu). Pachetele oferite de Orange includ trafic al datelor la viteze de 128, 256 si 512 kbps, cont de e-mail (20 MB) si gazduire de pagini web (20MB), in domeniile oferite de Orange sau in orice domeniu apartinånd clientului.

Pentru conectare sunt necesare un calculator sau un laptop si un modem radio furnizat de catre Orange la contractarea serviciului. Accesul online la Internet nu necesita autentificarea prin nume de utilizator si parola, ci se face automat prin modem.

Parte a grupului Orange, detinut de France Telecom, subsidiara din Romånia este unul dintre principalii operatori de telefonie mobila de pe piata locala, cu peste cinci milioane de utilizatori. In anul 2004, Orange Romånia a avut o cifra de afaceri de 774 milioane dolari (624,1 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels