Business Hi-Tech

Orange lanseaza TV pe telefoane mobile in Marea Britanie

23.05.2005, 18:39 28

Orange, divizia de telefonie mobila apartinånd France Telecom, va lansa saptamåna viitoare in Marea Britanie un serviciu care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a urmari programe TV pe telefonul mobil, scrie BBC News.

Serviciul Orange, disponibil doar pentru clientii ce dispun de terminale Nokia 6680, va include noua programe TV, printre care ITN News, CNN, Cartoon Network, Fashion World, si doua programe reality shows, Big Brother sau Celebrity Love Island. Operatorul britanic de telefonie mobila Three, rival recunoscut al Orange, va oferi de asemenea clientilor oportunitatea de a urmari programe TV pe mobil.

Avantajul companiei Orange este insa experienta: deja ofera utilizatorilor francezi 23 de programe TV pe telefoanele mobile, iar acum patrunde si pe piata britanica, scrie presa internationala.

Aplicatia Orange care va permite urmarirea programelor TV pe mobil va putea fi descarcata gratuit de pe Internet, incepånd cu saptamåna viitoare, iar utilizatorii vor plati pentru acest serviciu un abonament lunar de 18,40 dolari (14,50 euro) in care vor fi incluse aproximativ 20 de ore gratuite de emisie, scrie BBC News.

Operatorul britanic de telefonie mobila O2 are in plan sa inceapa in iulie o perioada de test a unui serviciu similar, cu aproximativ 350 de utilizatori care prin acest serviciu vor avea acces la programe TV de pe Discovery Channel, CNN si Cartoon Network, scrie BBC News.

Televiziunea pe mobil ar putea deveni o afacere profitabila pentru providerii de servicii de telefonie mobila care acum se straduiesc sa recupereze investitiile de zeci de miliarde de euro facute in achizitionarea de licentele 3G, scrie BBC News. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO