Business Hi-Tech

Orange: telefoane cumparate prin telefon

11.10.2005, 19:15 48

Operatorul de telefonie mobila Orange a lansat doua noi servicii online pentru clientii sai si pentru cei care doresc sa cumpere servicii si produse oferite de companie.

Orange WebShop va oferi clientilor posibilitatea de a cumpara pe Internet telefoane, accesorii, produse promotionale si cartele pre-paid. Abonatii companiei pot beneficia si aici de punctele acumulate prin programul Orange Thank You.

Al doilea serviciu, Orange WebCare, este un program de asistenta online, care completeaza serviciul Self Care lansat de operator in 2004.

Prin WebCare abonatii au posibilitatea sa-si administreze singuri contul, isi pot modifica oricand planul tarifar, pot sa-si activeze optiunile de care au nevoie (voce, mesaje scrise, mesaje multimedia, date mobile), pot afla informatii despre factura si costuri suplimentare sau pot plati abonamentul si optiunile activate cu punctele Thank You acumulate.

De asemenea, utilizatorii cartelelor Orange isi pot schimba planul tarifar si pot afla informatii despre creditul disponibil.

Serviciile pot fi accesate gratuit prin site-ul www.orange.ro. Inregistrarea clientilor pe site se face pe baza unei parole unice care se obtine prin trimiterea unui mesaj scris gratuit la numarul 488.

Pentru a folosi toate functionalitatile noilor servicii, abonatii Orange au nevoie si de parola Orange Thank You.

Dupa inregistrare, clientul isi configureaza numele de utilizator si parola cu care poate accesa serviciile oricand doreste. Utilizatorii de Internet care nu au ales inca serviciile Orange se pot inregistra online in sistem doar cu adresa de e-mail, pe baza unei parole de unica folosinta, dar cu care pot cumpara produse din Orange WebShop.

Orange are in prezent peste 6 milioane de clienti pe piata locala. Operatorul a consemnat in primele sase luni venituri de 388 milioane de euro, in crestere cu 44,8% fata de iunie 2004, cand a raportat 268 milioane de euro.

Pe intreg anul 2004, operatorul a raportat incasari de 624 milioane de euro si un profit operational inainte de cheltuielile de depreciere si amortizare de 335 milioane de euro. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels