Business Hi-Tech

Oricat de dure ar fi efectele crizei, consumatorii tot vor cumpara mai multe calculatoare de sarbatori, cred producatorii de PC-uri

Oricat de dure ar fi efectele crizei, consumatorii tot vor cumpara mai multe calculatoare de sarbatori, cred producatorii de PC-uri
23.11.2009, 23:00 22

Vanzarile de calculatoare din ultimul trimestru, si in specialdin decembrie, vor creste in ciuda contextului economic dificil, inspecial pe baza cererii din partea consumatorilor, estimeaza uniidintre cei mai mari producatorii de PC-uri.

"Vanzarile vor fi cel putin la fel de bune ca in trimestrultrei", a declarat pentru ZF Bogdam Iftemie, director de vanzari alfirmei Acer. "In trimestrul al treilea am vandut 21.000 deportabile, deci in T4 vom vinde aproximativ 25.000. Pretul mediueste de 350 euro per calculator portabil", a adaugat el. Chiar dacaunii producatori sustin ca este prea devreme pentru a vorbi despreestimari, asteptarile lor sunt pozitive pentru ultimultrimestru.

"Nu avem estimari, e mult prea devreme, insa in trimestrul patrune asteptam la o cifra de afaceri cu 30% mai mare decat in altreilea trimestru", a afirmat pentru ZF Ciprian Donciu, directorulreprezentantei Asus in Romania.

"Luna noiembrie a fost, pana acum, cea mai buna luna a anului.Totusi, ne asteptam ca decembrie sa fie cea mai buna luna aintregului an. De asemenea, in T4 cea mai mare parte a cifrei deafaceri va fi generata de laptop-uri, iar din punctul de vedere alcantitatii, placile de baza vor fi in top", a adaugat el.

Dell: Revenirea a inceput in T3

Oficialii companiilor au observat o imbunatatire a vanzarilor intrimestrul al treilea si se asteapta la o mentinere a acesteicresteri usoare si pe durata ultimului trimestru.

"Conform datelor IDC, am avut un trimestru trei mai bun decatprimele doua trimestre, partenerii nostri livrand 11.961 denotebook-uri, desktop-uri si servere in intervalul iulie-septembriefata de 5.346 livrate in trimestrul al doilea", a declarat pentruZF Mihai Guran, country manager Dell, Romania si Bulgaria. "Cusiguranta vom incerca sa avem un rezultat cat mai bun si intrimestrul patru, urmand tendinta de imbunatatire a mediuluieconomic care se reflecta si in comenzile mai mari de produseIT&C", a adaugat el.

Guran a mai spus ca produsele care au atras mai mult atentiaclientilor in ultima vreme sunt reprezentate de noua generatie deservere si produse de stocare care sunt proiectate sa utilizeze maibine tehnologiile software de virtualizare, dar si noilenotebook-uri adresate companiilor (din seria Latitude) sauconsumatorilor individuali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO