Business Hi-Tech

Philips vrea 3% din piata mobilelor

12.11.2004, 00:00 13

Philips si-a propus ca anul viitor sa ocupe 3% din piata telefoanelor mobile din Romania, a declarat ieri Radu Ionescu, reprezentant al diviziei de specialitate a companiei olandeze.
"Apreciem ca anul viitor se vor vinde aproximativ 2,7 milioane de noi terminale pe piata autohtona", a completat el.
Practic, Philips a intrat pe piata romaneasca telefoanelor mobile in acest an. Incepand din aceasta toamna a lansat mai multe terminale, cu accent pe consumatorii tineri. Ieri compania a propus doua noi modele:Philips 639, al carui ecran exterior functioneaza ca o oglinda dar este capabil sa afiseze si informatii despre apel (tehnologie Organic Light-Emitting Diode) si Philips 855 cu camera foto VGA , aparat capabil sa transmita fotografiile catre televizor.
Piata autohtona a telefoniei mobile are un potential de crestere de cel putin 30% datorita faptului ca doar jumatate dintre romani folosesc aceste servicii, fata de o proportie de 80-90% in cele mai multe tari europene.
De aceea, in acest an mai multi producatori care pana acum au stat in expectativa au inceput campanii agresive de promovare, cum ar fi Panasonic si Siemens, in timp ce Samsung (prin compania HAT) a continuat eforturile de cucerire a unei cote cat mai substantiale.
Informatii oficiale privind structura pe branduri a pietei romanesti de telefoane mobile nu au fost facute publice pana acum, insa toti jucatorii sunt de acord ca primul loc este ocupat de Nokia. victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO