Business Hi-Tech

Piata de software a crescut la 45 mil. dolari

31.07.2006, 17:46 7

Piata locala de aplicatii software pentru afaceri s-a cifrat anul trecut la aproximativ 45,07 mil. $ (35,4 mil. euro), in crestere cu 27,4% fata de anul 2004, cand valoarea pietei a fost de 35,36 mil. $ (27,7 mil. euro), a declarat Laurentiu Popescu, branch manager in cadrul companiei de cercetare a pietei IDC Romania.
"Desi in 2005 piata a continuat sa se consolideze, Romania ramane in urma pietelor central-europene, precum Cehia sau Ungaria", a spus Popescu. "Investitiile continue ale companiilor majore din domeniu vor contribui la dezvoltarea pietei, in special prin atentia sporita acordata solutiilor pentru IMM, un motor de crestere important al pietei romanesti", a adaugat acesta.
In ceea ce priveste piata EAS - Enterprise Aplications Software, adica piata aplicatiilor software pentru business, compania germana SAP, cel mai mare producator de software pentru afaceri din lume, ocupa prima pozitie in topul furnizorilor de aplicatii, cu o cota de piata de 28,3%, conform unui studiu realizat de IDC Romania.
"Studiul IDC preconizeaza ca piata EAS va continua sa creasca pana in 2009 cu o rata anuala medie de 19,7%, influentata de aderarea Romaniei la UE, dezvoltarea economica generala, cresterea pietei IT, precum si de intrarile de investitii straine si proiectele de modernizare a infrastructurii publice", conform unui purtator de cuvant al SAP.
Pe de alta parte, vanzarile SAP din licente software si mentenanta au inregistrat in 2005, pentru al patrulea an consecutiv, o crestere semnificativa, de peste 50% in comparatie cu anul precedent, conform studiului IDC.
SAP Romania a fost infiintata in 2002, iar in prezent are peste 170 de clienti.
La nivel mondial, SAP are peste 34.600 de clienti in peste 120 de state.
Recent, compania a anuntat ca are in plan sa deschida un centru de consultanta nearshore in Romania, numit "Delivery Center", pentru care investitia va fi de aproximativ 4 mil. euro pana la sfarsitul lui 2007, conform directorului general al SAP pentru regiunea EMEA (peste 50 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Wolfgang Runge. Noul centru urmeaza sa asigure implementarea proiectelor SAP din regiunea EMEA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO